Kursfakta

 • Längd: En termin
 • Tidpunkt: Vår/höst
 • Poäng: motsvarande 30 högskolepoäng (i kombination med delkurs)
 • Examinering: I Costa Rica
 • CSN studiestöd: 50 000 kr + merkostnadslån (ca 101 000 kr totalt)
 • Kursavgift: 63 000 kr. (53 000 utan boende)
 • Inkluderat: Kursen, boende, och lunch på vardagar
 • Undervisningsspråk: Engelska och spanska
 • Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Vi hjälper dig att välja nivå:

Nybörjare - Spanska 0
Vidare studier - Spanska 1 
Avancerat - Spanska 2  

Läs mer om val av nivå här

Vidare studier

Kombinerat med tillvalsämnet ämnet blir detta heltidstudier med 16 Costa Rica-poäng, vilket motsvarar 30 högskolepoäng. Kursen kan således efter tillgodoräknande vid ett svenskt universitetet ingå i en treårig kandidatexamen vid universitet eller högskola. I Costa Rica, Sverige eller resten av världen. Prata gärna med oss och din studentrådgivare om hur det passar in i din kandidatexamen.

Vad är en kandidatexamen

Spanskundervisningen

När du studerar spanska i ett spansktalande land, blir litteraturen och användningen av det nya språket en del av vardagen. Med initiativ och drivkraft, lär du dig att tala bra spanska.

Seminarieundervisningen sker i grupper som leds av lärare från universitetet. De är utbildade för att undervisa spanska och underlättar så att studenterna får öva språket både muntligt och skriftligt. Som en del av undervisningen besöker man även lokala organisationer. Undervisningen ges också i form av föreläsningar.

Den kanske viktigaste delen av kursen är den tid du tillbringar genom att kasta dig in i det costaricanska samhället och de vardagliga spanska samtalen med människor runt omkring dig.

Våra spanskakurser är akademiska och ger lokala högskolepoäng som kan ingå i en svensk kandidatexamen efter tillgodoräknande vid svenskt universitet.  

För att få en bättre förståelse av nivån på de olika kurserna och vilken som är rätt för dig, kan du göra vårt diagnostiska prov.

Studenterna

Studenterna kommer huvudsakligen från Skandinavien och Costa Rica och har olika bakgrund, både akademiskt, professionellt och personligt. Uppskattningsvis kommer en tredjedel av studenterna direkt från gymnasiet, en tredjedel är i början av sina kandidatstudier, och den sista tredjedelen är erfarna studenter.

Helt läsår

Önskar du dig ett helt läsår med spanska kan du fortsätta med nästa nivå i Costa Rica eller så kan du använda tiden mellan terminerna till att öva din spanska medan du backpackar dig genom Latinamerika till Argentina, och fortsätta spanskastudierna där.

Relevans

Spanska är det näst största modersmålspråket i världen, det näst största främmande språket, och det tredje mest använda språket på internet. Man ångrar inte att man lärt sig ett språk som talas av 500 miljoner medmänniskor.

Terminsupplägget

 1. Självstudieperioden: Före undervisningen startar på plats så har du en självstudieperiod då du ska gå igenom studielitteraturen och skriva en kort inlämningsuppgift.
 2. Undervisningsperioden i San Isidro sträcker sig över sexton veckor, med föreläsningar, seminarier, utflykter och en avslutande skriftlig och muntlig examen. 

Universitetspartner

Universidad Internacional San Isidro Labrador, Costa Rica, är ansvarigt för studierna.

Ansökningsprocessen

Om det finns tillgängliga platser på kursen för den termin du har valt, kommer vi att skicka ett erbjudande om studieplats till dig.  Du bekräftar studieplatsen genom att betala en deposition på 2000 kr. Efter detta kommer du att få löpande information fram tills studiestart så att du kan förbereda din resa och studier. Du kommer bland annat få information om visum, böcker, nödvändigt att packa ner och CSN lån. 

Läs mer om ansökningsprocessen

Varför studera spanska i Costa Rica?

 • Du kan få studiepoäng som kan ingå i din kandidatexamen
 • Studiemedelsberättigat av CSN
 • Relevant erfarenhet inför att arbeta internationellt 
 • Enkel ansökningsprocess
 • Bra tillfälle att öva din spanska
 • Du får uppleva hur det är att leva i ett latinamerikanskt land
 • Du får vänner med annan bakgrund än vad du har
 • Kurslitteraturen kommer närmare dina egna erfarenheter
 • Du lär dig nya kunskaper i helt ny miljö

Mer om Costa Rica som studieort

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.