Kursfakta

 • Ansökningsperiod: Löpande antagning (först till kvarn)
 • Längd: En termin
 • Tidpunkt: Vår/höst - 19. aug och 20. jan
 • Poäng: motsvarande 30 högskolepoäng (i kombination med delkurs)
 • Examinering: I Costa Rica
 • CSN studiestöd: 50 000 kr + merkostnadslån (ca 115 000 kr totalt)
 • Kursavgift: 74 500 kr. (64 500 utan boende)
 • Inkluderat: Kursen, boende, och lunch på vissa vardagar
 • Undervisningsspråk: Engelska och spanska
 • Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Finansiering

Lån och bidrag från CSN uppgår till cirka 120 000 SEK per termin för en vanlig student.

Läs mer om finansiering

Vi hjälper dig att välja nivå:

Nybörjare - Spanska 0
Vidare studier - Spanska 1 
Avancerat - Spanska 2  

Läs mer om val av nivå här

Intervju med spanskläraren Yilliam Valverde

Första dagen på UISIL får studenterna bekanta sig med lokalerna och välkomnas med en välkomstaktivitet som inkluderar typiska (traditionella) danser og populära danser, som cumbia, kreolsk swing. Nästa dag får de uppleva en välkomstfest med latinamerikansk musik. Så den första tiden i vårt program är full av glädje och kulturell underhållning.

Läs mer

Hållbar utveckling och naturskydd i Costa Rica

Förutom spanska får du ett tillvalsämne som fokuserar på hur den fantastiska naturen i Costa Rica sköts. Kursen utgör 1/4 av terminen och behandlar politik och förvaltning som säkerställer en långsiktig hållbarhet. Utifrån teori och fälterfarenheter arbetar eleverna med frågor som rör klimatförändringar; skydd och återställande av ekosystem; och hur lokala företag kan verka hållbart och lönsamt.

Costa Ricas natur är extraordinär. Landet ligger i ett "hotspot"-område för biologisk mångfald. Landet har antagit en av de mest ambitiösa planerna för att uppnå nollutsläpp. Mer än 95 procent av Costa Ricas energi produceras redan från förnybara källor, och skogstäcket står nu för mer än 53 procent av territoriet. Detta sammanhang gör Costa Rica till den perfekta arenan för att lära sig om hållbarhet samtidigt som man utforskar den imponerande biologiska mångfalden.

Värdfamilj och studentbostäder

11 av 16 veckor bor alla i en delat boende med andra skandinaviska studenter.

I studieavgiften ingår även en 5 veckors vistelse hos en värdfamilj nära universitetet. Här bor du med 1 till 2 andra studenter och frukost ingår. Vår erfarenhet är att du lär dig extra mycket spanska under en sådan vistelse samtidigt som du får en unik inblick i Costa Ricas kultur. Att bo hos en värdfamilj är naturligtvis frivilligt.

Värdfamiljerna organiseras av den kvinnoledda stiftelsen ASOFEQUE (Asociación Femenina Quebradas) som fokuserar på cirkulär och solidarisk ekonomi. Ett av deras projekt är FUDEBIOL Reforestation project där du även kommer att ha en övernattning. FUDEBIOL är bl.a. ansvarig för skogen där San Isidros dricksvatten kommer ifrån.

Vidare studier

Kombinerat med tillvalsämnet blir detta heltidstudier med 16 Costa Rica-poäng, vilket motsvarar 30 högskolepoäng. Kursen kan således efter tillgodoräknande vid ett svenskt universitetet ingå i en treårig kandidatexamen vid universitet eller högskola. I Costa Rica, Sverige eller resten av världen. Prata gärna med oss och din studentrådgivare om hur det passar in i din kandidatexamen.

Vad är en kandidatexamen

Spanskundervisningen

När du studerar spanska i ett spansktalande land, blir litteraturen och användningen av det nya språket en del av vardagen. Med initiativ och drivkraft, lär du dig att tala bra spanska.

Seminarieundervisningen sker i grupper som leds av lärare från universitetet. De är utbildade för att undervisa spanska och underlättar så att studenterna får öva språket både muntligt och skriftligt. Som en del av undervisningen besöker man även lokala organisationer. Undervisningen ges också i form av föreläsningar.

Den kanske viktigaste delen av kursen är den tid du tillbringar genom att kasta dig in i det costaricanska samhället och de vardagliga spanska samtalen med människor runt omkring dig.

Våra spanskakurser är akademiska och ger lokala högskolepoäng som kan ingå i en svensk kandidatexamen efter tillgodoräknande vid svenskt universitet.  

För att få en bättre förståelse av nivån på de olika kurserna och vilken som är rätt för dig, kan du göra vårt diagnostiska prov.

Studenterna

Studenterna kommer huvudsakligen från Skandinavien och Costa Rica och har olika bakgrund, både akademiskt, professionellt och personligt. Uppskattningsvis kommer en tredjedel av studenterna direkt från gymnasiet, en tredjedel är i början av sina kandidatstudier, och den sista tredjedelen är erfarna studenter.

Helt läsår

Önskar du dig ett helt läsår med spanska kan du fortsätta med nästa nivå i Costa Rica eller så kan du använda tiden mellan terminerna till att öva din spanska medan du backpackar dig genom Latinamerika till Argentina, och fortsätta spanskastudierna där.

Relevans

Spanska är det näst största modersmålspråket i världen, det näst största främmande språket, och det tredje mest använda språket på internet. Man ångrar inte att man lärt sig ett språk som talas av 500 miljoner medmänniskor.

Terminsupplägget

 1. Självstudieperioden: Före undervisningen startar på plats så har du en självstudieperiod då du ska gå igenom studielitteraturen och skriva en kort inlämningsuppgift.
 2. Undervisningsperioden i San Isidro sträcker sig över sexton veckor, med föreläsningar, seminarier, utflykter och en avslutande skriftlig och muntlig examen. 

Universitetspartner

Universidad Internacional San Isidro Labrador, Costa Rica, är ansvarigt för studierna.

Ansökningsprocessen

Om det finns tillgängliga platser på kursen för den termin du har valt, kommer vi att skicka ett erbjudande om studieplats till dig.  Du bekräftar studieplatsen genom att betala en deposition på 2000 kr. Efter detta kommer du att få löpande information fram tills studiestart så att du kan förbereda din resa och studier. Du kommer bland annat få information om visum, böcker, nödvändigt att packa ner och CSN lån. 

Läs mer om ansökningsprocessen

Varför studera spanska i Costa Rica?

 • Du kan få studiepoäng som kan ingå i din kandidatexamen
 • Studiemedelsberättigat av CSN
 • Relevant erfarenhet inför att arbeta internationellt 
 • Enkel ansökningsprocess
 • Bra tillfälle att öva din spanska
 • Du får uppleva hur det är att leva i ett latinamerikanskt land
 • Du får vänner med annan bakgrund än vad du har
 • Kurslitteraturen kommer närmare dina egna erfarenheter
 • Du lär dig nya kunskaper i helt ny miljö

Mer om Costa Rica som studieort

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.