Vanliga frågor (FAQ)

Vad kostar studierna?

Studierna kan finansieras av CSN. Du får ca 100 000 kronor i bidrag och lån per termin. Kursavgiften inkluderar utbildning, boende, vissa måltider. Den inkluderar också vår underbara personal på vart och ett av campusen, som ser till att du får en underbar upplevelse. Kursavgiften per termin är SEK 63 000 i Ghana och Vietnam; 59 000 SEK i Nepal; 69 500 i Costa Rica och Argentina. På vår hemsida hittar du mer information om CSN i Latinamerika och i Afrika/Asien. Inkluderar budgetexempel.

När är ansökningsfristen?

Du kan ansöka om och få en studieplats året runt. Platserna distribueras kontinuerligt så länge det finns lediga platser. Antagning förutsätter att du har allmän studiekompetens (grundläggande behörighet). 

Hur länge varar utbildningen?

De flesta studerar en termin. En termin innebär en vistelse utomlands på minst 10 eller 16 veckor på studieplatsen. Före och efter kan det finnas självstudier och hemtentamen. Många tar ett års studier. De mest populära är:

- Studieår med utvecklingsstudier som kombinerar Vietnam och Ghana

- Studieår med spanska som kombinerar Costa Rica och Argentina

Du kan också ta en fullständig kandidatexamen i utvecklingsstudier från OsloMet, där du kan dela din utbildning över fem studieländer på fyra kontinenter:

- Jorden runt kandidatexamen med OsloMet

Hur är det med Corona?

Vi planerar för studiestart i augusti och är övertygade om att det kommer att vara öppet för internationella resor långt innan dess. Vi lovar att:

-Vi följer de norska myndigheternas reseråd och genomför studierna endast om det anses säkert.

-Våra universitetspartners följer infektionspridningssreglerna

-Om studierna avbryts på grund av Corona återbetalar vi depositionen omedelbart

Kan studierna ingå i en kandidatexamen?

Alla våra studier ges i regi av stora offentliga godkända universitet. OsloMet ansvarar för studier i Ghana, Vietnam och Nepal. UISIL i Costa Rica och UNSAM i Argentina. En termin med kulturstudier motsvarar 30 högskolepoäng som kan användas i de flesta kandidatexamen vid svenska och utländska universitet. En hel kandidatexamen tar tre år (sex terminer / 180 poäng).

Inom en kandidatexamen har du ofta viss frihet att välja vad du vill studera, var du vill studera och i vilken ordning du vill studera de olika ämnena. Även om programmet vanligtvis också innehåller ett förslag om i vilken ordning du ska gå på kurserna har du friheten att avvika från förslagen. Du kan också samla poäng från flera olika universitet och högskolor hemma och utomlands. Prata gärna med oss ​​och din studievägledare om användning av kurserna i en kandidatexamen. Du kan kombinera våra studier i Nepal, Vietnam, Argentina och Costa Rica i en kandidatexamen.

Vad är en kandidatexamen? Läs här

Måste jag avsluta gymnasiet?

Ja. Alla våra studier kräver att du har grundläggande behörighet för högskolestudier. Men du kan ansöka om kurserna innan du avslutar gymnasiet. Du behöver bara vidarebefordra ditt slutbetyg när det är klart.

Vilka blir mina medstudenter?

Det finns mellan 15 och 100 studenter på varje campus. Våra studenter kommer huvudsakligen från Norge, Skandinavien och värdlandet.

Studenterna har olika bakgrund, både akademiskt, professionellt och personligt. Det gör diskussionerna mer intressanta. Vanligtvis kommer hälften av studenterna direkt från gymnasiet, en tredjedel är i början av kandidatexamen och resten är erfarna studenter.

Kulturstudier erbjuder lokala stipendier till studenter från värdlandet. Syftet med dessa stipendier är att göra det möjligt för lokala studenter, utan finansiering, att delta i våra studier. Stipendiaterna bidrar till den lokala förankringen av hela studieupplevelsen.

Vilka är lärarna?

Eftersom undervisningen sker på engelska har vi möjlighet att ta med de bästa föreläsarna och seminarielärarna från hela världen, inklusive värdlandet. Vi är mycket stolta över vår skickliga lärare som varje termin ser till att du som student får maximal nytta av dina studier.

Finns det en möjlighet för fritidsaktiviteter och resor?

Ja. Förutom allt du kommer på, på egen hand, arrangeras många valfria resor och aktiviteter på vardagar och helger. Aktiviteterna beror på vilket campus du är på, men inkluderar ofta sport, matlagning, dans, yoga, musik, språkkurser och mycket mer.

Det finns många attraktiva platser att resa till på helgerna. Studierna är heltidsstudier. Därför är det bra att lägga till längre resor till före och efter undervisningsperioden. Sedan har vi förslag och tips för vart det är kul att resa. Och om hur man gör det med transport, boende etc. Under terminen får man massor av nya vänner och hittar någon man kan resa med om man vill. Även på helgresor.

Är det säkert?

Till skillnad från andra alternativ att studera utomlands har de som studerar med Kulturstudier ett lokalt stödsystem så att du tryggt kan utforska det land du har kommit till. Och ett skyddsnät som finns för dig när behovet av hjälp uppstår.

Att ha en reseförsäkring/studentförsäkring är obligatorisk. 

Är det svårt att studera på engelska?

En bonus att studera på engelska är att du mycket snabbt upplever att du blir mycket bättre på engelska skriftligt och muntligt. Ditt ordförråd ökar varje dag. Du kommer att dra nytta av detta under vidare studier och i arbetslivet, där det förväntas att du arbetar lika bra på engelska som på svenska.

Vad händer när jag registrerar mig?

När du väl har bestämt dig för en kurs kan du fylla i ansökningsformuläret. Om det finns lediga platser skickar vi snabbt ett erbjudande om en studieplats. Du bekräftar sedan studieplatsen genom att betala en deposition på 2 000 SEK. Då får du löpande information fram till studiens början så att du kan förbereda dig för resan och dina studier. Bland annat får du uppdateringar om visum, böcker och CSN.

Jag har betalat depositionen men har ännu inte fått någon bekräftelse. Är jag antagen till studien?

Det tar några dagar från det att betalningen görs tills vi har registrerat den. Du kommer att få en bekräftelse via e-post så snart betalningen har registrerats hos oss.

Ordnar kulturstudier med flygbiljetter?

Du är ansvarig för att boka en flygbiljett. Vi arbetar med en resebyrå som erbjuder en gemensam avresa för de av våra studenter som vill resa med andra.

Vilka vacciner ska jag ta?

Vi har ingen expertis inom vaccinering. Kontakta ditt lokala hälsocenter / läkare.

Måste jag själv ordna visum?

Till Ghana och Vietnam måste du ansöka om visum före avresa. Du kommer att få blanketten och instruktioner i god tid från Kulturstudier. Till Argentina, Nepal och Costa Rica får du automatiskt ett 3-månaders turistvisum på flygplatsen om du har en returbiljett.

 

Se även sidan Praktisk information

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.