Argentina

Argentina

Argentina

Argentina erbjuder en stor geografisk och kulturell mångfald. Du kan uppleva Anderna, Eldslandet, Patagonien, Pampas och stränder. Kulturellt sett finner du det indianska och det europeiska i otaliga sammansättningar, vare sig du besöker byar i bergen, fotbollsstadion eller storstadsnatten.

 

Buenos Aires

Huvudstaden Buenos Aires är en stor, passionerad och energisk hamnstad som sträcker sig längs med floden Rio de la Plata. Pratsamma Porten̂os, som invånarna kallas här, har en rik och varierad kulturell identitet och staden är en blandning av många olika stilar. Tangobarer, antikaffärer, bohemiska förstäder, gatumarknader och biffrestauranter är bara några av upplevelserna du hittar här.

Campus

Mycket av undervisningen ges på Universidad Nacional de San Martins campus i centrum, nära El Congreso.

Bostad och mat

Studieavgiften inkluderar bostad. Studenterna bor i lägenheter och gästhus centralt i Buenos Aires stad. Man bor i två- till fyramannarum, och standarden är enkel men charmig. Det finns möjlighet till enkelrum. Du kan även ordna egen bostad och få avdrag på studieavgiften. Mat är inte inkluderat i studieavgiften, men du kommer ha tillgång till ett delat kök och ett rikt urval av caféer och restauranger. 

Resa i Argentina

Många studenter väljer även att resa runt i regionen före och efter kursen. Då är möjligheterna många. Under terminen i Buenos Aires kommer studierna och livet där vara i fokus, men du kommer ha möjlighet att åka på kortare helgresor runt om i regionen. Vi har samlat restips från flera av våra studenter som kanske kan inspirera till äventyr.

Läs restips i Argentina

  

Studentblogg

I studentbloggen hittar du massor av fina bilder och berättelser om studentlivet i Argentina:

Bekanta dig med Argentina

Genom att vistas i Buenos Aires har du god chans att lära känna lokalbefolkningen och de av dina studiekamrater som kommer från staden. Dessutom erbjuder Kulturstudier många aktiviteter som ger dig möjlighet att lära dig mer om Argentina; Välkomstfest, introduktions- och gästföreläsningar och resor till intressanta och viktiga platser i staden. Kulturstudier har god kunskap om staden och ger varje vecka tips på olika konserter, evenemang eller utflykter. Det finnas alltid olika mötesplatser och det är också möjligt att engagera sig i socialt arbete. Bland de aktiviteter våra studenter brukar delta i är bl.a. konserter och tangokvällar, lokala fotbollsmatcher, cykelturen Masa Critica, besök på söndagsmarknaden i San Telmo, vinprovningar, matlagningskurser, olika tränings- och motionsmöjligheter och besök på sociala projekt.

Tango och fotboll

På helgerna strömmar argentinarna till parkerna för att njuta av sitt mate-te i solen, och i hemmen och på de traditionella parrilla-restauranterna erbjuds det överdådiga grillningar, italiensk glass och Malbec-vin som en härlig paus från storstadspulsen.

Läs mer om kultur i Buenos Aires

Klimat

Klimatet i Buenos Aires är ungefär som i syd Spanien. Under vårterminen sjunker temperaturen gradvis från mycket varmt till mer bekväma temperaturer. Höstterminen bjuder på svala temperaturer till en början, som sedan stiger fram mot slutet av året som är den varmaste perioden. I länken nedan kan du se genomsnittstemperaturer och nederbörd för hela året. 

Se väderprognos från BBC Weather

Finansiering

Vi är stolta över att kunna bibehålla kursavgiften på en nivå som en vanlig studentekonomi klarar av. Lån och bidrag från CSN uppgår till ca 50,000 kronor för en vanlig student. Dessutom kan du ta extra CSN lån på ca 40,000 kronor för flygresa, försäkring och kursavgift.

Läs mer om finansiering här

Flygresan

Flygresan ordnar du själv. Om du behöver hjälp erbjuder vår samarbetspartner Kilroy, flygresor till alla våra studieorter. De kan boka in dig på en gemensam avresa tillsammans med andra studiekamrater, eller hjälpa dig att ordna fram en individuell resplan.

Du bör vänta med att boka flygresa tills du fått grönt ljus från Kulturstudier.

Våra kurser i Argentina

Fakta om Argentina

 • Officiellt namn:

  Republica Argentina

 • Areal:

  2,76 mil km² - Sydamerikas näst största land

 • Befolkningsmängd:

  46,621,847 (2023 est.)

 • Huvudstad:

  Buenos Aires

 • Religion:

  Romersk-katolsk 62,9%, evangelikal 15,3% (pingst 13%, annan evangelikal 2,3%), Jehovas vittnen och Jesu Kristi kyrka 1,4%, annan 1,2% (inkluderar muslimsk, judisk), annan 18,9% (inkluderar agnostisk och ateist), ospecificerad 0,3% (2019 est.)

 • Språk:

  Spanska är det officiella språket. Engelska, italienska, tyska och franska används också.

 • BNP i USD:

  $21,500 pr invånare (2021 est.)

 • Valuta:

  Argentinske peso (ARS). 1 peso motsvarar ca. 0.012 SEK (December 2023)

 • Klimat:

  Tempererat

 • Medellivslängd:

  78,6% (2023 est.)

 • Läsfärdigheter:

  99%

 • Befolkning under fattigdomsgränsen:

  35.5% (2019 est.)

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.