Våra kurser

Bachelor

Helårsstudie

Helårsstudie i spanska 60 högskolepoäng

Kombinationer

Läs spanska med oss ett helt år i Costa Rica och Argentina! Du läser då först Spanska 1 i Argentina. Därefter backpackar du dig genom Latinamerika til Costa Rica där du läser Spanska 2. Du kan också välja att ta en helårsstudie i något av de två länderna.

Undervisningsstart i februari och augusti.

Mer om

60 högskolepoäng

Helårsstudie i utvecklingsstudier 60 högskolepoäng

Kombinationer

Studera utvecklingsstudier ett helt år i Vietnam och Nicaragua. Först läser du Utvecklingsstudier 1 i Vietnam. Sedan backpackar du dig genom Asien och Afrika till Ghana där du läser en andra termin med Utvecklingsstudier 2. Efter att ha avslutat läsåret har du möjlighet att ansöka på det andra året av kandidatprogrammet i utvecklingsstudier vid Oslo Metropolitan University.

Mer om

60 högskolepoäng

Termin

Spanska i Costa Rica 30

Costa Rica

Vill du lära dig spanska och studera i Latinamerika en termin eller ett helt studieår? I Costa Rica erbjuder vi spanska studier på flera nivåer, från nybörjare till avancerad. Studierna erbjuds i samarbete med Universidad Internacional San Isidro Labrador, Costa Rica. Kursen är CSN-berättigad och kurserna kan ingå i din svenska kandidatexamen efter godkännande av ett svenskt universitet.

Undervisningen börjar 30 augusti och 10 januari.

Mer om

30

Argentinsk historia 5,5 av 30 högskolepoäng

Argentina

Den här kursen går på djupet i Argentinas ekonomiska, kulturella, sociala och politiska historia, från tiden innan koloniseringen fram till de sista decennierna av det 1900-talet. Studenterna får en överblick över de viktigaste processerna som har varit med på att forma landets historiska utveckling, internationella maktrelationer och de starka banden till andra latinamerikanska länder.

Undervisningsstart i februari och augusti.

Mer om

5,5 av 30 högskolepoäng

Filosofihistoria och miljöfilosofi 8,5

Argentina

I Buenos Aires erbjuder vi kursen Filosofihistoria med ett miljöfilosofiskt perspektiv. I tillägg väljer Spanska. Kursen ges i samarbete med la Universidad Nacional de San Martin i Buenos Aires. Kursen är CSN-berättigad.

Undervisningsstart i februari och augusti.

Mer om

8,5

Latinamerikansk litteratur 10 högskolepoäng

Argentina

Detta ämne ger en introduktion till latinamerikansk litteratur. Kursen erbjuds i kombination med spanska. Studierna erbjuds i samarbete med la Universidad de San Martin i Buenos Aires. Kursen är CSN-berättigad.

Undervisningsstart i februari och augusti.

Mer om

10 högskolepoäng

Corporate Social Responsibility 7.5 högskolepoäng

Argentina

Företagens samhällsansvar – Corporate Social Responsibility – är studien av hur man på bästa möjliga vis kan integrera hänsyn till miljö och sociala aspekt i en verksamhet. Kurserna erbjuds i samarbete med Universidad Nacional de San Martin i Buenos Aires och är berättigad studiemedel från CSN.

Undervisningsstart i februari och augusti.

Mer om

7.5 högskolepoäng

Spanska i Argentina 15 av 30 högskolepoäng

Argentina

I Buenos Aires erbjuder vi studier i spanska på flera nivåer, från nybörjare till avancerad. Som tillägg till spanska väljer du ett till ämne på engelska inom samhällsvetenskap och humaniora. Studierna ges i regi av det högt ansedda Universidad Nacional de San Martin i Buenos Aires. Studierna är berättigande till CSN studiemedel och terminen kan användas i en kandidatexamen i Sverige.

Undervisningen börjar 23 augusti och i 7 februari.

Mer om

15 av 30 högskolepoäng

Utvecklingsstudier 2 30 högskolepoäng

Ghana

Denna kurs erbjuds till studenter från utvecklings- eller samhällsvetenskapliga studier. Kursen är perfekt som en fortsättning på utvecklingsstudier 1 i Vietnam. Kursen inkluderar fältarbete i små grupper, där man studerar lokala förhållanden. Kursen är en hel termin, 30 hp och erbjuds i samarbete med Oslo Metropolitan University - OsloMet.

Undervisningsstart i Ghana är 31. januari.

Mer om

30 högskolepoäng

Utvecklingsstudier 1 30 högskolepoäng

Vietnam

Utvecklingsstudier 1 ger en tvärvetenskaplig introduktion till utvecklingsländernas situation och förhållandet nord-syd. Dessutom får du förstahandskunskap genom att studera i ett land som gått igenom stora politiska reformer och förändringar under de tio senaste åren. Kursen utgör en hel termin, 30 högskolepoäng och erbjuds i samarbete med Oslo Metropolitan University - OsloMet.

Undervisningsstart 28. februari och 5. september.

Mer om

30 högskolepoäng

Globala miljöstudier 30 högskolepoäng

Ghana

Kursen ger en samhällsvetenskaplig introduktion till de viktigaste områdena inom globala miljöstudier i allmänhet och västra Afrika i synnerhet. Kursen behandlar miljöproblemens orsaker och dynamik, samt olika perspektiv på förvaltning av naturresurser. Kursen är en hel termin, 30 hp och erbjuds i samarbete med Oslo Metropolitan University - OsloMet.

Undervisningsstart 5 sep 2022

Mer om

30 högskolepoäng

Freds- och konfliktkunskap 30 högskolepoäng

Nepal & Indien

Vill du studera en termin i tropiska Pokhara, Nepal? Förutom tio veckor i Nepal kan du välja att förlänga med fyra veckor i Indien.

Tillsammans med OsloMet University erbjuder vi en hel termin med freds- och konfliktstudier. Du får 30 ECTS poäng, studiemedel, fantastiska upplevelser och vänner för livet.

Freds- och konfliktstudier ger en tvärvetenskaplig introduktion till olika sociala och politiska processer som leder till konflikt och konfliktlösning på lokal, regional och global nivå med fokus på Sydasien.

Undervisningsstart 28. februari och 5. september.

Mer om

30 högskolepoäng

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.