Praktisk information

När du har blivit antagen till en kurs får du fortlöpande detaljerad information om praktiska förberedelser till resa och studier. Nedanför hittar du allmän information.

 

Flygresan

Flygresan ordnar du själv. Om du behöver hjälp erbjuder vår resebyrå flygresor till alla våra studieorter. De kan boka in dig på en gemensam avresa tillsammans med andra studiekamrater, eller få hjälp med att ordna fram en individuell resplan.

Läs mer om flygresan här

 

Vaccinering

Kulturstudier ger inte rekommendationer om vaccinering. Kontakta din vaccinationsmottagning för att få hjälp och information.

Se en översikt över vaccinationsmottagningar i Sverige

 

Visum

I Ghana och Vietnam måste du ansöka om visum före inresa. Du får formulär och instruktioner från Kulturstudier i god tid. Till Nepal, Argentina och Nicaragua får skandinaver automatisk ett 3-månaders turistvisum på flygplatsen. Du må dock kunna uppvisa en returbiljett inom tiden för 3 månaders visumet vid inresa. Kontakta oss gärna vid frågor.

 

Studentförsäkring

För att säkerställa att alla våra studenter är ordentligt försäkrade under hela studieuppehållet har Kulturstudier tecknat ett avtal om kollektivförsäkring med Gouda reseförsäkringar. Denna försäkring är obligatorisk för alla norska, svenska, danska och tyska studenter och kostar SEK 4300 för en termin. Kulturstudier skickar automatiskt försäkringskort med en faktura till alla studenterna i god tid före kursstart.

Läs mer om försäkringen

 

Finansiering

Vi är stolta över att kunna bibehålla kursavgiften på en nivå som en vanlig studentekonomi klarar av. Lån och bidrag från CSN uppgår till ca 50,000 kronor för en vanlig student. Dessutom kan du ta extra CSN lån på ca 50,000 kronor för flygresa, försäkring och kursavgift.

Läs mer om finansiering här

 

Studiepoäng och studiekompetens

Kulturstudier samarbetar med Oslo Metrolpolitan University (Högskolan i Oslo och Akerhus), Universidad Nacional Autonoma de Nicaragua, León (UNAN) i Nicaragua, och Universidad Nacional de San Martin (UNSAM) i Buenos Aires, Argentina. Dessa är ansvariga för kurserna, som ger högskolepoäng och som eventuellt kan vara ingå i din kandidatexamen vid andra universitet och högskolor.

Alla kurser förutsätter att du har rätt grundläggande behörighet (inkl. matematik b när poängen ges av norska högskolor).

Läs mer om en svensk kandidatexamen

 

Böcker

Vi samlar det mesta av litteraturen i läroplanen i kompendier som du kan ladda ner gratis och köpa vid ankomsten. Du får även information om vilka böcker du behöver köpa.

 

Ansökningsprocessen

Vi har löpande antagning tills kursen är full. Men för att ha tid för förberedelser och registrering bör du bestämma dig senast 2 månader före undervisningsstart. Dvs. ca 15 juni för höstterminen och 15 november för vårterminen.

Om du har grundläggande behörighet (och matematik b från gymnasiet) och vill läsa denna kurs, fyll gärna i ansökningsformuläret. Finns det lediga platser för terminen du har valt skickar vi ett erbjudande om studieplats. Du bekräftar studieplatsen genom att betala en deposition på 2000 SEK. Därefter kommer du få fortlöpande information fram till studiestart så att du kan planera resan och studierna. Du kommer bland annat få uppdateringar om visum, böcker, packning och CSN. 

Läs mer om ansökningsprocessen

 

Villkor

Läs villoren

 

Specifik information om varje land

Klicka på länken till respektive land för att få mer praktisk information:

Argentina

Nepal

Ghana

Nicaragua

Vietnam

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.