Kursfakta

 • Antagningsperiod: Löpande antagning (först till kvarn)
 • Längd: En termin
 • Tidpunkt: Vår/höst - 19. aug och 10. feb
 • Poäng: Totalt 30 hp per termin i kombination med andra delkurser
 • Examinering: Tentamen i Argentina/hemtentamen
 • CSN studiemedel: 50 000 kr + merkostnadslån (ca 115 000 kr totalt)
 • Kursavgift: 74 500 kr. (64 500 utan boende)
 • Inkluderat: Kursen, bostad.
 • Undervisningsspråk: Engelska/spanska
 • Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Finansiering

Lån och bidrag från CSN uppgår till cirka 120 000 SEK per termin för en vanlig student.

Läs mer om finansiering

Vi hjälper dig att välja nivå:

Nybörjare - Spanska 0
Vidare studier - Spanska 1 
Avancerat - Spanska 2 

Läs mer om val av nivå här. 

Tillvalsämne

Spanskaundervisningen utgör tre fjärdedelar av terminen. Du väljer även ett av följande ämnen:

Spanskan tillsammans med tillvalsämnet utgör en kombination på 30 högskolepoäng – en full termin på heltid. OBS! Svenska studenter måste läsa en hel termin för att få studiemedel från CSN.

Läs mer om hur utlandsstudier kan användas i en europeisk Bachelor och Kandidatexamen

Spanskundervisningen

När du studerar spanska i ett spansktalande land blir kurslitteraturen och användningen av det nya språket en del av vardagslivet. Med lite initiativ och beslutsamhet lär du dig att bemästra spanskan.

Seminarieundervisningen sker i grupper, och tillrättalägger för att studenterna får praktisera språket både muntligt och skriftligt. Som en del av undervisningen besöker man även lokala organisationer. Undervisningen ges också som föreläsningar på spanska och engelska.

Den viktigaste delen av studien är nog ändå tiden du lägger på att komma in i det argentinska samhället och de vardagliga samtalen med människorna runt dig.

Våra spanskstudier är akademiska och ger lokala högskolepoäng motsvarande heltidsstudier hemma. 

För att få en bättre förståelse av nivån på de olika kurserna och vilken som passar dig bäst, kan du ta vårt diagnostiska test.

Vidare studier

I kombination med litteratur, eller Argentinsk historia ger terminen 30 lokala argentinska högskolepoäng som kan tillgodoräknas i en kandidatexamen vid ett universitet eller en högskola.  När man studerar utomlands läggs aldrig poängen till automatiskt i det svenska betygssystemet utan det är varje institution på var enskilt universitet som tillgodoräknar samt översätter dina poäng och lägger in det i det svenska betygssystemet.Prata gärna med oss och din studievägledare om hur du kan tillgodoräkna kurserna i din kandidatexamen.  Flera svenska universitet och högskolor erbjuder kandidat- och masterprogram i spanska.

Läs mer om kandidatexamen

Läs mer om argentinska högskolepoäng

Helt läsår

Skulle du vilja ta ett helt läsår med spanska kan du fortsätta på nästa nivå i Argentina, eller så kan du lägga tiden mellan terminerna på att praktisera spanska medan du backpackar dig genom Latinamerika till Costa Rica där du fortsätter spanskstudierna

Studenterna

Studenterna har olika bakgrund, både akademiskt, yrkesmässigt och personligt. Uppskattningsvis kommer en tredjedel av studenterna direkt från gymnasiet, en tredjedel är i gång med sin kandidatutbildning och den sista tredjedelen är erfarna studenter eller i arbete. 

Terminsupplägget

Undervisningsperioden i Buenos Aires sträcker sig över fyra månader med föreläsningar, seminarier, studieutflykter och avslutande muntliga och skriftliga hemtentamen

Självstudierna och hemtentamen kan du göra vart än i världen, men det kan vara en fördel att göra det i Argentina.

Jørgen Mossefin Ruud trivs bland språkrebeller och estetiker

— I Argentina är ingenting skrivet i sten. Man kan få göra om, eller man tar sig friheten till att göra det. I vissa fall uttrycks det också i språket, säger spanskläraren i Argentina, Jørgen Mossefin Ruud.

Läs mer

Argentinsk kandidatexamen

Spanskastudierna ger möjligheten till att ta en hel kandidatexamen (bachelor) i Argentina. Vår samarbetspartner UNSAM erbjuder kandidatexamen i de flesta ämnena, inkluderat arkitektur, business, antropologi, dans m.fl. Möjligheterna är många och stora. 

Relevans

Spanska är det största modersmålsspråket i världen, det näst största andraspråket och det tredje mest använda språket på internet. Du kommer inte ångra att du lär dig ett språk som talas av 500 miljioner människor. 

Från nybörjare till spansklärare

När Hanne Tjersland reste iväg med Kulturstudier talade hon inte ett ord spanska. Fascinationen till språket ledde till undervisningskompetens i spanska och hon har nu undervisat i både grund-och gymnasieskolor.

Läs mer

Universitetspartners

Kurserna i Argentina erbjuds i samarbete med Universidad Nacional de San Martin. Du får således argentinska högskolepoäng från ett av Argentinas bästa offentliga universitet. Universidad Nacional de San Martin er internationellt godkänt - även av CSN och av svenska universitets och högskolerådet.

Ansökningsprocessen

Om du har grundläggande behörighet  och vill läsa denna kurs, fyll gärna i ansökningsformuläret. Finns det lediga platser för terminen du har valt skickar vi ett erbjudande om studieplats. Du bekräftar studieplatsen genom att betala en deposition på 2000 SEK. Därefter kommer du få information fortlöpande fram till studiestart så att du kan planera resan och studierna. Du kommer bland annat få uppdateringar om visum, böcker, packning och CSN. 

Läs mer om ansökningsprocessen

Varför studera spanska i Argentina?

 • Du får 30 studiepoäng som kan ingå i en kandidatexamen
 • CSN studiemedel
 • Relevant erfarenhet för att arbeta internationellt
 • Bred introduktion till samhällsvetenskap
 • Enkel söknadsprocess
 • Du lär dig bemästra engelska som undervisningsspråk
 • Eftertraktad kompetens inom Latinamerika
 • Du kan öva din spanska så mycket du vill
 • Du får erfarenhet av att leva i ett latinamerikanskt land
 • Du möter människor som har en helt annan bakgrund än din egen
 • Du erfar att Sverige är ett samhälle med en säregen kultur
 • Läroplanen kommer närmare dina egna erfarenheter
 • Du känner att du kan behärska ny kunskap och nya miljöer

Mer om Argentina som studieort

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.