Kursfakta

 • Längd: En termin
 • Tidpunkt: Vår/höst
 • Poäng: motsvarande 30 högskolepoäng (i kombination med spanska)
 • Examinering: I Costa Rica

Costa Ricas fantastiska natur gör så att alla som upplever den får lust att vårda den. Under fyra månader i Costa Rica kan du uppleva Karibien och Stilla havets stränder, med allt däremellan: vulkaner och djungler med en mångfald av arter som du knappast kan uppleva någon annanstans på jorden.

Utifrån teori och fälterfarenheter arbetar eleverna med frågor som rör klimatförändringar; skydd och återställande av ekosystem; och hur lokala företag kan verka hållbart och lönsamt.

Costa Rica ligger i ett "hotspot" område med biologisk mångfald. Landet har antagit en av de mest ambitiösa planerna för att uppnå nollutsläpp. Mer än 95 procent av Costa Ricas energi produceras redan från förnybara källor, och skogstäcket står nu för mer än 53 procent av territoriet. Detta sammanhang gör Costa Rica till den perfekta arenan för att lära sig om hållbarhet samtidigt som man utforskar den imponerande biologiska mångfalden.

Ämnet tas tillsammans med spanska

Fältstudier

Inkluderat i kursavgiften är en 5-dagars (4 nätter och alla måltider) studieresa till ett växande jordbruksområde som upplevde en massiv avskogning för 40 år sedan. Emellertid förvandlades området till en av de mest kända ekoturistattraktioner i världen. I detta lokala samhälle har de bevisat att genom att använda ett antal visionära politiska åtgärder, även av ekonomisk och reglerande karaktär, kan en hållbar utveckling uppnås genom att bevara och återodla skog, samtidigt som ekonomisk tillväxt och social välfärd främjas.

Lärandemål och aktiviteter under fältarbetet:

 • Vi kommer att studera den extraordinära biologiska mångfalden i detta område.
   
 • Vi anordnar bland annat en nattvandring i den tropiska djungeln för att se några av de mest intressanta djuren som är mest aktiva efter solnedgången.
   
 • Vi kommer att lära oss om några grundläggande förhållanden i ekosystem i tropiska skogar och hur skogar återskapas.
   
 • Vi får se småskalig odling enligt ekologiska metoder i tropiska områden.
   
 • Vi analyserar hur ett motståndskraftigt samhälle innebär att man är bättre rustad att förutse och anpassa sig till naturkatastrofer, ekonomiska kriser och klimatförändringar.

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.