Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica är ett land i Centralamerika. Det ligger som en djungelbeklädd kedja av vulkaner som precis skiljer Stillahavet och den karibiska Atlanten. Med fantastiska stränder och frodig natur. Costa Rica är kanske det mest välstående och välorganiserade landet i Latinamerika. Med låg kriminalitet.
 

San Isidro de El General

Universitetet ligger i staden San Isidro mellan berg och dalar 700 meter över havet. Och 35 km från Stillahavsstränderna. Och 130 km söder om huvudstaden San Jose. I San Isidro njuter man av ett mildare klimat på hög höjd och med endast en 45 minuters körning till stillhavskustens stränder. Om du reser österut så når du karibiska kusten på ca 5 timmar.

 

Studieorten

Studierna hålls på universitetets campus som ligger i den gröna och vackra San Isidrodalen.

 

Miljøstudier i Quepos

Universitetet ligger nær kysten ved byen Quepos, 75 kilometer fra San Isidro.Quepos er en sjarmerende småby som ligger ved Atlanterhavskysten kysten sør for hovedstaden San Jose. Noen kilometer unna er den berømte nasjonalparken Manuel Antonio som ligger ved Playa Espadilla som er en av de fineste strendene i Costa Rica. Stranda byr på ubegrensete muligheter innen tropisk idrett og Quepos har et godt servicetilbud uten at turismen der har tatt overhånd.

Bostad

Studieavgiften inkluderar bostad. Studenterna bor i lägenheter och gästhus centralt i San Isidro stad. Man bor i två- till fyramannarum, och standarden är enkel men charmig. Det finns möjlighet till enkelrum. Du kan även ordna egen bostad och få avdrag på studieavgiften.

 

Lär känna Costa Rica

Genom att bo i San Isidro får du möjlighet att bekanta dig med lokalbefolkningen och dina medstudenter som kommer från staden. Dessutom erbjuder Kulturstudier många aktiviteter som ger dig möjlighet att lära dig mycket om Costa Rica. Introduktionsprogram med välkomstfest, guidad rundtur på historiska och kulturellt centrala platser i San Isidro och omgivande områden samt föreläsningar om samhällsliv, historia och politik. Olika utflykter arrangeras och vi organiserar även sociala mötesplatser. Kulturstudier har ett brett nätverk i San Isidro och det kommer att vara möjligt att engagera sig i olika typer av socialt arbete. Våra studenter deltar bl.a. i aktiviteter som salsa och surflektioner, film- och frågesportskvällar, konserter, fotboll och annan träning. I San Isidro hittar du mycket som är lämpligt för en aktiv livsstil med både strand, djungel, vulkaner, vattenfall, berg och sjöar.

Studiebloggen

Följ studiebloggen för att få en inblick i våra studenters vardag:

Klimat

Klimatet i Costa Rica är tropiskt. Under vårsäsongen stiger temperaturen gradvis från mycket bekvämt till mycket varmt, med liten nederbörd. Höstterminen erbjuder en behagligare värme, men ett mer fuktigt klimat och en del regn. Ibland kommer monsunen under hösten, och då regnar det intensivt i dagar. Via länken nedan kan du se genomsnittstemperaturer och nedebörd för hela året.

Se klimatdata på BBC Weather

Finansiering

Vi är stolta över att kunna bibehålla kursavgiften på en nivå som en vanlig studentekonomi klarar av. Lån och bidrag från CSN uppgår till ca 50,000 kronor för en vanlig student. Dessutom kan du ta extra CSN lån på ca 40,000 kronor för flygresa, försäkring och kursavgift.

Läs mer om finansiering här

Flygresan

Flygresan ordnar du själv. Om du behöver hjälp erbjuder vår samarbetspartner Kilroy, flygresor till alla våra studieorter. De kan boka in dig på en gemensam avresa tillsammans med andra studiekamrater, eller hjälpa dig att ordna fram en individuell resplan.

Du bör vänta med att boka flygresa tills du fått grönt ljus från Kulturstudier.

Fakta om Costa Rica

 • Officiellt namn

  República de Costa Rica

 • Huvudstad

  San Jose

 • Befolkningstal

  5,256,612 (2023 est.)

 • Plats

  Centralamerika, gränsar til Nicaragua i nord och Panama i söder

 • Religion

  Romersk-katolsk 47,5%, evangelisk och pingst 19,8%, Jehovas vittnen 1,4%, andra protestantiska 1,2%, övriga 3,1%, inga 27% (2021 est.)

 • Officiellt språk

  Spanska

 • Läs- och skrivkunnighet

  98% (2021)

 • Befolkning under fattigdomsgränsen

  21% (2019 est.)

 • Källa

  CIA Factbook

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.