Detta är Kulturstudier

Kulturstudier erbjuder studier inom samhällsvetenskap och humaniora vid våra vackra studiecenter i Argentina, Ghana, Indien, Nicaragua och Vietnam. Med undantag för Buenos Aires så är alla studiecentrena belägna i mellanstora städer. Städerna har vi valt ut med hänsyn till bl.a. infrastruktur, lokal universitetspartner, trygghet och kulturellt intresse. Här har vi personal som ordnar och organiserar så att ditt studieuppehåll blir intressant, trevligt och akademiskt givande.

Kurserna ges i samarbete med våra universitets- och högskolepartners:

  • Oslo Metropolitan University
  • Universidad Nacional de San Martin
  • Universidad Internacional San Isidro Labrador
  • University of Danang
  • University of Cape Coast
  • University of Pokhara

Kulturstudier grundades 1997 av en grupp samhällsvetare och humanister med utbildning från Universitetet i Oslo. Grundtanken har sedan starten varit att erbjuda undervisning av hög akademisk och pedagogisk kvalitet på studieorterna och som bygger på upplevelser som skildrar och utmanar det akademiska innehållet. Förutom ett genomgående gott akademiskt utbyte och nya vänner så får studenterna erfarenheter från en annan kultur som många gärna återvänder till.

Kulturstudiers oberoende ställning gör det möjligt för oss att rekrytera de bästa föreläsarna och seminarieledarna från hela världen. Vi är väldigt stolta av vår duktiga undervisningspersonal som var termin försäkrar att du som student får maximalt utbyte av dina studier. (Se översikten under var kurs) Studenterna kommer huvudsakligen från Skandinavien, men även lokala studenter deltar som stipendiater.

Kulturstudier har kontor I 8 länder. Huvudkontoret ligger i Oslo. Vi är även representerade med kontor i Köpenhamn, Stockholm, Buenos Aires, Pondicherry, Hoi Ann, Leon och Cape Coast.

Kulturstudier är ett aktiebolag och ägs av Rune Tjelland, Henrik Heggemsnes, Thorgeir Kolhus, Ola Marius Poppe och Arild Naustdal. Och styrelsen i Kulturstudier består av Ola Marius Poppe, Henrik Heggemsnes, Rune Tjelland (ordförade), Thorgeir Kolshus och Helga Stumo Sande.

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.