Internationellt vinklad filosofihistoria med ett miljöfilosofiskt perspektiv

Från hösten 2014 erbjuder Kulturstudier filosofihistoria i Buenos Aires. Med campus i Argentina och internationella föreläsare kan studenterna studera filosofins historia och skillnader mellan sydamerikansk och europeisk miljöetik.

Genom att studera filosofihistoria i Buenos Aires med undervisning av argentinska och europeiska lärare får studenterna bekanta sig med de utmaningar som är förknippade med att utveckla etik-och miljöfrågor ur ett sydamerikanskt och argentinskt perspektiv. Argentina är en av världens största jordbruksproducenter och har en växande gruvindustri. Likt Norge har de även olje- och naturgastillgångar. Genom att studera likheter och skillnader i etiska utmaningar och hur dessa hanteras kommer du att få nya perspektiv på såväl den särskiljande norska situationen och miljöetiken i ett större perspektiv.

Akademiska och praktiska kombinationer

Filosofihistoria med ett miljöfilosofiskt perspektiv ger 15 hp. Genom att kombinera detta med studier i spanska eller Corporate Social Responsibility (CSR), får du en termin av heltidsstudier som berättigar till CSN studielån och bidrag. Som student i Buenos Aires får du också chansen att lära känna vår samarbetspartner Amartya och deras insatser för att främja en hållbar utveckling genom utbildning, informationskampanjer och sociala projekt. Tillsammans med den sociala verksamheten Nuevo Paradigma utvecklar de också Quinta Esencia vilket är ett kunskapscentrum för hållbar utveckling.

Läs mer om idéerna bakom kursen

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.