Restips Indien

Åshilds tips till dagsturer

Studieperioden i Pondicherry går fort. För fort. Det är emellertid inte svårt att se mycket på kort tid. Även om du har lektioner varje vardag finns det stora möjligheter till att resa runt och uppleva mer av Indien, även under perioden av din vistelse i Pondicherry. Mestadels har man mycket fritid på helgerna, och dessa bör utnyttjas till fullo! Det finns bussar i alla riktningar och på alla dygnets timmar från Pondi, så möjligheterna är många. En eller två timmar med buss norr, och vips är du i Mamallapuram - en liten, charmig kuststad med backpackers, surfmöjligheter och underbara skaldjur. Staden finns med på UNESCO: s världsarvslista och är förmodligen mest känd för sina många tempel och ruiner från 600-talet. Jämfört med Pondicherry är Mamallapuram en lugn plats med färre folk och mindre trafik. Rekommenderas! 

Tips till längre weekendresor 

Bangalore

7 timmar väster om Pondicherry ligger Bangalore, Indiens fjärde största stad med över 6.000.000 invånare. Bangalore är verkligen en stad med internationell stil. Europeiska outlet, stora köpcentra, skyskrapor och Hard Rock Café, för att nämna några. Världsberömda konstnärer har ofta konserter här när de först kommer till Indien. Själv studerade jag i Pondicherry hösten 2011 och vi hade turen att uppleva den första Metallica konsert i Indien någonsin. Det kan därför vara värt att följa turnélistan på artisterna som du gillar och se om de råkar titta in när du är där. Mer information om vad du kan uppleva i Bangalore.

Ooty/Kerala

Halvvägs genom studierna har man en långhelg från torsdag till söndag. Då har du möjlighet att resa längre och se mer av fantastiska Indien. Man kan flyga från Chennai till alla flygplatser i Indien. Kolla in i djungeln i Ooty för fantastiska upplevelser, eller Kerala för avkoppling och lugn för själen.Mer info: Ooty och Kerala

Mumbai

Annars skulle jag starkt rekommendera dig att göra resan till Mumbai. Jag och fyra vänner åkte hit under en långhelg mitt under studieperioden och det var verkligen helt oförglömligt. Mumbai har allt, från extrem fattigdom till extrem rikedom, från de mest fantastiska byggnader som du kan tänka dig men även några av världens största slumområden. Om du reser till Mumbai är en guidad tur i Dharavi slummen är ett måste. För mer info.

 

Kjerstis tips till längre resor

Kodai

Kodaikanal även känd som Kodai, är en liten mysig stad, högt upp i bergen i Tamil Nadu. Det är särskilt känd för sin vackra natur och är ett mycket populärt resmål, särskilt för indier som reser från en hektisk vardag i den stora staden, till det idylliska bergslandskapet.

Det är lätt att ta sig från Pondicherry till Kodaikanal. Det finns en nattbuss, och du är där tidigt på morgonen i perfekt tid för en morgonchai. Kodaikanal är en bergsstad, och är i första hand för dem som tycker om att promenera. Jag rekommenderar alla att hyra en lokal guide som kan ta dig på de bästa turerna, och som vet var den bästa utsikten är. En populär väg är att gå till Delfin, som fick sitt namn efter en klippa som skjuter ut från berget, precis som nosen på en delfin. En populär ritual är att våga balansera ut på stenen för att sedan bli fotograferad.För dem som inte vill åka iväg och resa är det populärt att hyra en båt och segla i Kodaikanal Lake, som ligger i hjärtat av staden. Det är också möjligt att hyra hästar för att rida runt insjön. Kodaikanal är känt för sin chokladproduktion, och det finns många bås runt sjön som säljer utsökt choklad. Definitivt värt att prova! Greenlands Youth Hostel är kanske det boende i Kodaikanal som har den bästa utsikten. Det är verkligen idylliskt att sitta på verandan vid hostelet för att äta din frukost till soluppgången. Annars är det helt ok standard på själva hostelet. Priset på rummet är cirka 200-800 rupier, beroende på vilken typ av rum du bokar . I Kodaikanal finns det många invånare från Tibetområden. Så det görs en hel del kinesisk - inspirerad mat i stan. Populära restauranger är bland annat The Royal Tibet , som är särskilt känd för sin vårrulle. Är du ute efter indisk mat, rekommenderas Hotel Astoria som är känd för billiga thalis henne och som kostar mellan 40 till 60 rupier.

Om du inte är ute efter den stora måltiden så är Eco - nut perfekt ! Det här är en ekologisk matbutik som säljer ekologiska livsmedel. Särskilt populära är det hemlagade brödet, vilket är extra gott efter några månader i Indien. Utöver det säljs sallader, ostar och andra lokalt producerade livsmedel.


Rajasthan
Har du tid att spendera på en längre resa i Indien före eller efter studieperioden med Julturstudier rekommenderar Kjersti en rundtur i Rajasthanregionen. Städerna i regionen är kända för att alla ha en färg: Jaipur är den rosa staden , jodhpurs är den gula och Jaisalmer den blå. Det finns möjligheter för flera dagars kamelsafari i öknen och besöka palats och marknader. Du kan besöka det astronomiska observatoriet i Jaipur eller rida på en elefant upp till det slottet Amber Fort.

Läs mer om Kjerstis resa i Rajasthan.

 

Slutligen några praktiska råd från Åshild

Ta inte nattbussen ensam. Om du beställer sovplats, förvänta dig inte mer än en smal madrass som vi i Europa skulle betrakta som en hatthylla. Madrassen är avsedd för två, så du kanske vill boka tillsammans med en kompis om du inte är bekväm i att sova i sked med en okänd person. Le och var öppen till att lära känna nya människor. Alla indierna jag var bekant med var otroligt stolta över sitt land och ville berätta och visa oss mer av Indien. Genom att bli bekant med de lokala fick vi en helt annan inblick i kulturen än vad vi annars skulle fått. Detta gav oss upplevelser och minnen för livet.

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.