Terminen i Pondicherry gav mig nya synsätt

Jag valde att studera fred- och konfliktkunskap i Indien, dels för att jag tyckte ämnet lät väldigt intressant trots att jag inte visste något om det och dels för att jag hade samma känslor inför Indien. Så varför inte kasta sig in i något som verkade både spännande och lite läskigt?

Resultatet av min termin i Pondicherry blev bättre än jag hade kunnat föreställa mig. Jag hamnade i en mycket stimulerande miljö, där alla studenter har rest dit av eget intresse, och med föreläsare inhyrda från olika delar av världen. Att jag var ovan vid högskolestudier var inget som hindrade min förståelse av kursen, trots att jag i samma klass som med folk som gjorde sin kandidat inom ämnet. Snarare så var det något som stärkte kursen enligt mig. För när man går i en klass med många olika bakgrunder och erfarenheter så får man väldigt spännande diskussioner i klassrummet. En annan sak som stärkte utbildningen var den totala upplevelsen av att vara i det land och region som konflikterna handlar om. Det gör att det känns som om man ser och förstår situationen på ett djupare sätt än vad man hade gjort med böckerna hemma i Sverige.  

Så min termin med Kulturstudier gav mig otroligt mycket under tiden som jag var där och studerade. Men det som gav mig allra mest var det jag fick med mig hem; många inspirerande vänner, nya synsätt på världen och många små frön som hade börjat gro inom mig. Min nästa plan som innefattar fred- och konfliktstudier är att göra ett mer tvärvetenskapligt examensarbete om vård i konfliktzoner när jag tar min läkarexamen. Men fram tills dess så är min mailbox öppen för alla frågor och funderingar som du har angående hur det är att plugga i Indien.

Vi hörs!
// Emilie
emilie.laurell@hotmail.com

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.