Aktuella miljöstudier

Ingrid reste till Buenos Aires för att förbättra spanskan och valde miljöfilosofi som kombinationskurs.

- Jag hade historia och filosofi under två år i gymnasieskolan och tänkte att miljötänkande skulle vara ett nytt och spännande område inom filosofi. Och så var det okej att ta Exphil innan jag börjar på universitetet i Norge till hösten, säger hon.

Filosofihistoria och moderna dilemman

Miljöfilosofi är en 15 poängskurs som kan kombineras med spanska eller CSR för att bli en hel termin. Kursen ger en introduktion till filosofins historia, med en konsekvent fokus på hur filosofin har bidragit till att forma visionen av vårt förhållande till naturen.

- Miljöproblemen i världen ökar och det blir allt viktigare att lära sig om det i syfte att förebygga och förhindra en farlig utveckling. Undervisningen var till stor del inriktad på teori och reflektion kring miljö- och etiska dilemman kring miljö. Vi hade bland annat en spännande utflykt i naturreservatet där vi lärt oss om livet på jorden och olika evenemang, och fick ett bra exempel på hur snabbt efter människan, och särskilt efter den industriella revolutionen, vi har skapat extrema klimatförändringar, säger Ingrid.

Brett utbud av evenemang och fritidsaktiviteter

Som student i Buenos Aires hon hade också många möjligheter att utforska och delta i utbudet staden har att erbjuda.

- Vi hade flera spännande resor och evenemang som anordnas av Kulturstudier. Vi deltog som frivilliga volontärer och arbetade på en fest för lokala invånare bara en kort tågresa bort Buenos Aires. Vi fick besöka ESMA där vi lärt oss om smutsiga krig och de grymma kidnappningar och folkmord. Vi var med på på cykling i provinsen och en otroligt coolt demonstration på cykel som kallas Masa Critica som innebar att en mycket stor grupp cyklade runt på stadens gator för att förbättra cyklisternas rättigheter. Vi fick också delta i kajakpaddling i Rio de la Plata.

Buenos Aires är en världsmetropol, som består av ett antal mycket olika distrikt och med en myriad av kulturella evenemang. Även om mycket av tiden går åt undervisning och självstudier, är det också dags att uppleva staden.

- Min dag kunde börja i San Telmo, som är den äldsta och mest charmiga stadsdelen. Det är äkta argentinsk, med marknader och tango på gatorna. Efter det kunde jag bege mig över till Recoleta; den fina delen av staden påminner om Paris med stora byggnader och stora upplysta boulevarder. Jag kunde avsluta dagen i Palermo, ett häftigt område som påminner om Soho New York, med häftiga affärer, parker och matställen.Genom att resa med Kulturstudier kan du ha mycket frihet, och samtidigt ha sällskap av adnra som ser staden med samma öppna ögon som du. De flesta reser ensamma och är öppna för nya vänskaper, säger Ingrid.

Användbart framtidsämne

Ingrid började sina fortsatta studier i Argentina och framtida studieplaner håller fortfarande på att utvecklas.

- I februari och mars kommer jag att läsa engelska i Oxford. Efter det ska jag ska arbeta och sedan resa till Centralamerika. Efter att ha varit i ett fantastiskt Sydamerika är min önskan att se Centralamerika mycket stark, så jag hoppas verkligen att jag kan. Planen är också att försöka att besöka mina vänner som reser med Kulturstudier till Nicaragua. I höst kommer jag att börja studera. Troligen ekonomi i Norge eller Danmark.

Spanska kommer alltid att vara en fördel när det gäller både sysselsättning och resor, och jag hoppas att jag kan hålla den vid liv. Kunskaper i samband med miljö blir också mer relevant, avslutar hon.

Ingrid gärna svara på frågor om studentlivet i Buenos Aires, fritidsaktiviteter och hennes resor i Argentina och Sydamerika.

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.