Ökad medvetenhet

Hon är färdigutbildad som lärare och tog kursen som en vidareutbildning. Under kursen var hon mer kritisk mot sitt eget sätt att uppleva världen, samt de normer som hon satt för vad som var "normalt" och inte. Denna ökade medvetenhet menar hon hjälpte henne till att bedriva ett pedagogiskt arbete som inkluderar och erkänner alla.

Ingrid hade sin tre veckors praktik på Colegio Modesto Armijo. Detta är en kommunal skola med över 1000 barn i åldern 3-18, uppdelade i för-och eftermiddagsskift. Hon berättar att eleverna kom från en av de fattigaste stadsdelarna i Leon.

- 5 åringarna vi följde gick på nivel 3, sista året i förskolan, och med 69 elever i klassen hade läraren en utmanande dag. Lyckligtvis och tyvärr var det inte mer än mellan 40 och 50 studenter som dök upp, vilket förbättrade inlärningsmiljön för de som var där, medan de övriga barnen missade skolan, säger hon.

Mötte kreativa pedagoger

Hon berättar att undervisningen var mer präglat av skolan än förskolan för 5-åringarna här hemma. De lärde sig om kroppen och geometriska former, och läraren använde en variation av undervisning och aktiverade barnen för att nå ut till alla.

-Sång, rörelse, lek och teckningar var ofta inslag av undervisning och tack vare en skicklig lärare märktes inte bristen på resurser och den stora gruppen lika mycket som vi hade trott. Det gav oss något att tänka på, i och med att vi i Norge ständigt klagar över ramverk som begränsar oss i vårt arbete, säger Ingrid.

Hur man kommunicerar utan språk

- Att inte kunna tala samma språk var ibland frustrerande, men också lärorikt. Barnen gjorde sitt bästa för att förstå mig, och skrek högre varje gång jag såg ut som ett frågetecken. Jag kände mig dum och kände att jag inte kunde vara den lärare jag hade önskat vara. Jag hade ju inte språkkunskaperna för att förklara varför barnen inte fick klättra på garderoben, utan kunde bara säga "nej!" Och lyft bort dem. Mina tankar gick till alla barn i norska klassrum som sitter och inte förstår eller inte kan visa vilka de är, säger Ingrid.

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.