India

Indien

Indien

Indien är världens folkrikaste land efter Kina, med en storlek och mångfald värdig en egen världsdel. Vi kan inte lova att tre månader i Pondicherry kommer räcka till att lära känna världens största demokrati. Det vi kan säga är att du kommer vilja komma tillbaka och lära dig mer.
 

Pondicherry

Studiecentret ligger i Pondicherry i delstaten Tamil Nadu, den sydostligaste delstaten i Indien. Pondicherry, även kallat Puducherry, ligger ungefär 15 mil söder om Indiens fjärde största stad, Chennai (Madras). Den etniska majoriteten består av Tamiler och hinduism är den vanligaste religionen. Pondicherry har ungefär 1 miljon invånare vilket motsvarar en mellanstor indisk stad. Staden ligger vid kusten och det finns badmöjligheter på stränderna utanför staden. Tidigare var Pondicherry en fransk koloni och består av en indisk och en fransk del. Den franska delen har en arkitektur och en atmosfär som påminner om det koloniala arvet, medan den indiska delen är som de flesta sydindiska städer: intensiv, färgstark och tätare befolkat. I Pondicherry är det relativt vanligt att folk kan engelska.

Studenter under rasten

Studiecentret

Studiecentret ligger där floden möter stranden, söder om Pondicherry. I pauserna mellan föreläsningar och seminarier kan du ta ett svalkande dopp i Bengalbukten, eller läsa kurslitteratur i en hängmatta i den frodiga trädgården. På studiecentret hittar du även ett café och ett bibliotek. Det går en egen buss mellan studiecentret och bostäderna inne i Pondicherry.

Bostad och mat

Studieavgiften inkluderar boende samt frukost och lunch serverad på studiecentret alla undervisningsdagar.

Bostäderna ligger gångavstånd ifrån varandra inne i Pondicherry stad. Vanligen bor man i tillsammans i ett, två- till fyramans rum. Det finns möjlighet till enkelrum mot ett tillägg i priset. Du kan även välja att ordna bostad på egenhand.

Maten i Pondicherry är mycket god och speglar gamla och ny handelsresor och historia. Det finns franska, amerikanska och vietnamesiska restauranger, utöver kök från alla regioner i Indien. Staden är inte känt för sitt nattliv.

Resa i Indien

Många studenter väljer även att resa runt i regionen innan och efter kursen. Då är möjligheterna många. Under terminen i Pondicherry kommer studierna och livet där att vara i fokus, men du har möjlighet till kortare helgresor runt om i regionen. Vi har samlat restips från flera av våra studenter som kanske kan inspirera dig till indiska äventyr.

Läs restips om Indien

Instagram

   #KulturstudierIndia

Flickr

 
  #Pondicherry

Studentblogg

I studentbloggen hittar du massor av fina bilder och berättelser om studentlivet i Indien:

   

Bekanta dig med Indien

Genom att vistas i Pondicherry får du möjligheten att själv lära känna lokalbefolkningen och de av dina kurskamrater som kommer från regionen. Dessutom erbjuder Kulturstudier många aktiviteter som ger dig möjlighet att lära dig mycket om Indien: Introduktionsvecka med föreläsningar om historia, samhälle och kultur; gästföreläsningar av lokala resurspersoner; utflykter, till exempel till lokala volontärorganisationer och tempel; sociala mötesplatser; fullmånetur; Indiska filmkvällar; sari show; Indien dagen; frågesportsnätter; konserter; sport och mycket mer. Det finns också möjlighet till kvällskurser, ofta är dessa en introduktion till språket Tamil, Bollywood-dans, yoga, Tabla-trummor, harpa, och mer.

Kultur och tankesätt

Finns det ett eget indiskt sätt att tänka på? Det kan du själv avgöra om du reser runt i Indien. Ja, menar den indiska författaren och forskaren A. K. Ramanujan.

Läs artikeln

Volontärarbete

Om du vill göra volontärarbete för lokala organisationer före eller efter terminen i Indien kan vi hjälpa dig med kontaktuppgifter.

Läs mer om aktuella organisationer

Klimat

Klimatet i Pondicherry är tropiskt. Under vårterminen stiger temperaturerna gradvis från mycket bekvämt till mycket varmt, med lite nederbörd. Höstterminen bjuder på varma temperaturer men ett fuktigare klimat och tidvis regnigt. Vissa gånger kommer monsunen under höstterminen vilket innebär intensivt regn i flera dagar. Via länken nedan kan du se medeltemperatur och nederbörd för hela året.

Se väderprognos från BBC Weather

Kulturstudier betyder nya perspektiv

Det är en stor fördel med att studera tillsammans med studenter från regionen. De hjälper till och ger en mycket god inblick i både lektioner och fältarbete, och de vet oftast sånt vi inte kan läsa oss till. Den största fördelen är dock hur de hjälper oss att förstå och knyta an till samhället, säger före detta studenten Mia Strand.

Läs mer

Flygresan

Flygresan ordnar du själv. Om du behöver hjälp erbjuder vår resebyrå, Kilroy Travels, flygresor till alla våra studieorter. De kan boka in dig på en gemensam avresa tillsammans med andra studiekamrater, eller få hjälp med att ordna fram en individuell resplan.

Läs mer om flygresan här

Studentförsäkring

För att säkerställa att alla våra studenter är ordentligt försäkrade under hela studieuppehållet har Kulturstudier tecknat ett avtal om kollektivförsäkring med Gouda reseförsäkringar. Denna försäkring är obligatorisk för alla norska, svenska, danska och tyska studenter och kostar  3650 SEK för en termin och 6450 SEK för två terminer. Kulturstudier skickar automatiskt försäkringskort med en faktura till alla studenterna i god tid före kursstart.

Läs mer om försäkringen

Finansiering

Vi är stolta över att kunna bibehålla kursavgiften på en nivå som en vanlig studentekonomi klarar av. Lån och bidrag från CSN uppgår till ca 50,000 kronor för en vanlig student. Dessutom kan du ta extra CSN lån på ca 40,000 kronor för flygresa, försäkring och kursavgift.

Läs mer om finansiering här

Fakta om Indien

 • Areal

  3,28 mill km². Värdens 7. största land. Består av 28 stater och 6 territorier

 • Befolkningsmängd

  1,2 milliarder (januari 2012)

 • Huvudstad

  New Delhi (22 milj.)

 • BNP i USD

  1727 mrd. (USD1075 per invånare)

 • Valuta

  Rupi (INR). 1 SEK motsvarar 9,6 rupi (februari 2014)

 • Religion

  Indien är konstitutionellt sekulärt med religionsfrihet. De störste religionerna är Hinduism (80,5%), Islam (13,4%), Kristendom (2.3%), Sikh (1.9%), Buddism (0.77%) och Jain (0.41%)

 • Språk

  15 officiella språk varav de största är hindi, urdu, punjabi, tamil och telugu

 • Nationell valuta

  Rupee (100 Rupee är ca 10,4,- SEK.)

 • Tidsskillnad till Sverige

  Vinter : 4,5 timer; Sommer : 3,5 timer

 • Genomsnitlig livslängd

  67 år

 • Läskunnighet

  61 %

 • Befolkning under fattigdomsgränsen

  29 %

 • Statsskick

  Republik, förbundsstat

 • Källa

  CIA factbook, sakerhetspolitik.se

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.