På grund av politisk oro har vi ställt in studierna i Nicaragua 2019. Vi siktar på att vara tillbaka till vårterminen 2020. Vi arbetar samtidigt med att etablera ett kursutbud i grannlandet Costa Rica under 2019. 

Läs mer

Positiv psykologi och inlärning

Kursen i positiv psykologi och lärande ger studenterna kunskap om vad psykologi som ämne pekar ut som vägarna till det goda livet och hur man ska uppnå det. Kursen fokuserar på att presentera den senaste forskningen inom området och kombinera detta med praktiska övningar som kan tillämpas i ditt eget liv och i ditt arbete som lärare, pedagog eller ledare.

Läs mer

Praktik

Praktik i nicaraguanska daghem, skolor och sociala projekt kommer att utgöra en viktig grund för elevernas reflektioner i samband med mångkulturellt arbete i Skandinavien.

Kombinationer

Alla studenter i Leon måste välja en kombination av 3 ämnen och kursen i Positiv psykologi kan kombineras med Mångkulturell pedagogik, Latinamerikanska studier och Spanska. Vi vägleder dig gärna i ditt val av ämnen.

Kombinera pedagogik med Spanska

Kombinera pedagogik med Latinamerikastudier

Se alla kurskombinationer i Nicaragua

Läs om Nicaraguanska högskolepoäng

Läs mer om hur utlandsstudier kan användas i en europeisk Bachelor och Kandidatexamen

Terminsupplägget

  1. Självstudieperiod: Innan undervisningen börjar har du en fyra veckors självstudieperiod då du bekantar dig med litteraturen och skriver en kort uppgift.
  2. Undervisningsperioden i León varar i sextonveckor, med föreläsningar, seminarier, grupparbete, praktik, muntlig och skriftlig tentamen.

Lärarna

Kulturstudiers oberoende ställning gör att vi kan rekrytera de bästa föreläsarna och seminarielärare. Vi är mycket stolta över våra duktiga lärare som varje termin ser till att du som student får ut det mesta av dina studier.

Se en översikt över föreläsare och seminarieledare

Vidare studier

Önskar du ett helt läsår i Nicaragua så kan du nästa termin fortsätta med spanska och latinamerikastudier.

Kursen ger 30 nicaraguanska credits (motsvarar 30 högskolepoäng) som kan ingå i en treårig kandidatexamen vid ett universitet eller högskola. När man studerar utomlands läggs aldrig poängen till automatiskt i det svenska betygssystemet utan det är varje institution på var enskilt universitet som tillgodoräknar samt översätter dina poäng och lägger in det i det svenska betygssystemet. Tala gärna med oss och din studievägledare för att ta reda på om det passar in i din kandidatexamen.

Läs mer om en svensk kandidatexamen

Universitetspartners

Universidad Nacional Autonoma de Nicaragua, León, är akademiskt ansvarig för kursen som berättigar till studielån och högskolepoäng.

Ansökningsprocessen

Om du har grundläggande behörighet och vill läsa denna kurs, fyll gärna i ansökningsformuläret. Om det finns tillgängliga platser på kursen för den termin du har valt, kommer vi att skicka ett erbjudande om studieplats till dig.  Du bekräftar studieplatsen genom att betala en deposition på 2000 kr. Efter detta kommer du att få löpande information fram tills studiestart så att du kan förbereda din resa och studier. Du kommer bland annat få information om visum, böcker, nödvändigt att packa ner och CSN lån. 

Läs mer om ansökningsprocessen

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.