Kursfakta

 • Längd: En termin
 • Tidpunkt: Vår/höst
 • Poäng: motsvarande 30 högskolepoäng (i kombination med andra delkurser)
 • Examinering: Tentamen i Nicaragua/hemtentamen
 • CSN studiestöd: 50 000 kr + merkostnadslån (ca 101 000 kr totalt)
 • Kursavgift: 63 000 kr. (53 000 utan boende)
 • Inkluderat: Kursen, boende, frukost och lunch på vardagar
 • Undervisningsspråk: Engelska
 • Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Denna kurs ger dig en introduktion till Latinamerikas sociala och kulturella utveckling i ett historiskt perspektiv. Tonvikten ligger på Centralamerika (söder om Mexiko och norr om Panama, exklusive Karibien). Kursen ger en redogörelse för viktiga historiska processer som regionen har genomgått, och hur dessa processer har bidragit till att forma dagens politiska, ekonomiska och sociala institutioner. Litteraturen behandlar särskilda kulturella drag i Latinamerika, samtidigt som det ger en introduktion till allmän kulturell förståelse. Undervisningen ges i form av föreläsningar och seminarier.

Du väljer mellan undervisning på engelska eller undervisning på spanska.

Läs mer i studieguiden

Kurskombinationer

Du väljer en av följande kombinationer per termin: 

Alla kombinationer utgör en termin och motsvarar 30 högskolepoäng.

Se alla kurskombinationer i Nicaragua

Läs om Nicaraguanska studiepoäng

Läs mer om hur utlandsstudier kan användas i en europeisk Bachelor och Kandidatexamen

Vidare studier

Kursen ger 30 högskolepoäng som kan ingå i en treårig kandidatexamen vid ett universitet eller högskola. När du studerar utomlands läggs aldrig poängen till automatiskt i det svenska betygssystemet, utan det är varje enskild institution på var universitet som tillgodoräknar poängen och lägger in det i det svenska betygssystemet. Tala gärna med oss och din studievägledare för att ta reda på om det passar in i din kandidatexamen. Flera Skandinaviska universitet erbjuder kandidatexamen och master i spanska, och i Latinamerikastudier.

Läs mer om kandidatexamen här

Finansiering

Vi är stolta över att kunna bibehålla kursavgiften på en nivå som en vanlig studentekonomi klarar av. Lån och bidrag från CSN uppgår till ca 50,000 kronor för en vanlig student. Dessutom kan du ta extra CSN lån på ca 40,000 kronor för flygresa, försäkring och kursavgift.

Läs mer om finansiering här

Studenterna

Studenterna kommer huvudsakligen från Skandinavien och Nicaragua och har olika bakgrund, både akademiskt, professionellt och personligt. Uppskattningsvis kommer en tredjedel av studenterna direkt från gymnasiet, en tredjedel är i början av sina kandidatstudier, och den sista tredjedelen är erfarna studenter.

Terminsupplägget

 1. 4 veckors förberedande självstudier på distans.
 2. Undervisningsperioden i León sträcker sig över sexton veckor, med föreläsningar, seminarier, utflykter och en avslutande skriftlig och muntlig examen. 
 3. Vägledning under uppsatsskrivning i Latinamerikastudierna.

Universitetspartner

Universidad Nacional Autonoma de Nicaragua, León (UNAN-Leon) är ansvarig för studierna. Universitetet är Nicaraguas äldsta, grundat 1812. Det är landets näst största offentliga universitet.

          

Ansökningsprocessen

Om det finns tillgängliga platser på kursen för den termin du har valt, kommer vi att skicka ett erbjudande om studieplats till dig.  Du bekräftar studieplatsen genom att betala en deposition på 2000 kr. Efter detta kommer du att få löpande information fram tills studiestart så att du kan förbereda din resa och studier. Du kommer bland annat få information om visum, böcker, nödvändigt att packa ner och CSN lån. 

Läs mer om ansökningsprocessen

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.