Kollektiv studentförsäkring via Gouda

För att säkra att alla våra studenter är väl försäkrade under hela studietiden har Kulturstudier ingått avtal om kollektiv försäkring med Gouda Reseförsäkring. Denna försäkring är obligatorisk och kostar SEK 4300. Kulturstudier skickar automatiskt ut försäkringsbeviset tillsammans med fakturan i god tid före studiestart.

Studentförsäkringen är ett paket med fyra försäkringar anpassade för att studera utomlands:

• Sjuk-och olycksfallsförsäkring (inklusive riskfyllda aktiviteter)
• Egendomsförsäkring
• Täckning av förluster vid studieavbrott
• Reseförsäkring (upp till 70 dagar per resa från hemmet eller campus)
• Avbeställningsskydd biljetter

Genom att försäkra alla studenter genom ett gemensamt försäkringssystem får studenterna ett gemensamt försäkringsnummer, och det är då lättare att hjälpa studenterna när behovet uppstår. Gouda har ett 24-timmars nordiskt akutcenter som hjälper både studenter och vårdnadshavare om något skulle hända.

Om du jämför med andra försäkringar kan du snabbt inse att priset som våra studenter får med Gouda Reseförsäkringar är konkurrenskraftigt. Du kan inte jämföra studentförsäkringen med priset på en helårs reseförsäkring, då helårsförsäkringar endast gäller för resor upp till ca sex veckor, och inte inkluderar återbetalning av studieavgiften vid studieavbrott . Studentförsäkringen har i tillägg en hemförsäkring som inte är inkluderat i en helårsförsäkring. I Goudas försäkring är även alla riskaktiviteter inkluderade i premien, vilket många andra företag tar extra betalt för. Vi vill uppmärksamma dig på att kreditkortsförsäkringar har speciella krav till när-och vad den täcker, och den täcker inte högriskaktiviteter, kursavgiften eller för boendet.

Detta avtal med Gouda betyder att du inte ska teckna försäkring på egen hand, om du inte vill teckna en extra försäkring pga speciella behov. Om du redan har en egen reseförsäkring har du att välja på att säga upp den före avresa, eller att vara dubbelförsäkrad/tilläggsförsäkrad. 

Genom att försäkra alla studenterna genom en gemensam  försäkring får studenterna gemensamt försäkringsnummer, och det är enklare att hjälpa studenterna om behovet skulle uppstå. Gouda har en dygnet-runt-bemannad nordisk alarmcentral som hjälper både studenter och föräldrar om något skulle ske.

Kulturstudier skickar ut en faktura för studentförsäkringen tidigt i december/juni. Om du inte vill vänta till dess så kan du höra av dig till Kulturstudier för att få betalningsinfo.

 

Kulturstudiers obligatoriska försäkring gäller 15 dec-14 juni under vårterminen eller 15 juli-14 januari under höstterminen. Du är då försäkrad på studieorten, och du är försäkrad upp till 70 dagar om du vill resa utanför studieorten. Datumen för försäkringen kan inte ändras då det är en rabatterad kollektivförsäkring. Försäkringen återbetalas inte vid avbrott.

 

Fördelar med denna försäkring:

  • Försäkringen inkluderar studieavbrottsförsäkring så att du får förskottsbetald undervisningsavgift återbetald om du blir sjuk före avresa eller måste avbryta studierna pga. allvarlig sjukdom. Kulturstudier återbetalar inte studieavgiften.
  • Försäkringen omfattar extremsporter, som klättring, dykning och luftsport utan pristillägg.
  • Olycksfalls- och sjukförsäkringen omfattar medicinsk behandling och sjukhusvistelse i utlandet och eventuell hemtransport om det skulle vara medicinskt nödvändigt. 
  • Studentförsäkringen inkluderar hemförsäkring på studieorten.
  • När du inte är på studieorten fungerar den som reseförsäkring upp till 70 dagar per resa. Skall du resa mer än 70 dagar, före eller efter studierna, kan du köpa ett tillägg för detta från Gouda.
  • Försäkringen inkluderar också avbeställningsförsäkring för flygresan, samt täcker resegods.

Avbeställningsskyddet verkar från och med när du har anmäld till kursen, men förutsätter att du köper biljetten efter din anmälan till kursen.

Har du med speciellt dyrbart utrustning, PC eller kamera, bör du överväga att köpa egen försäkring för detta hos ett annat försäkringsbolag.

Om du ska studera två terminer med Kulturstudier kostar försäkringen SEK 5750 . Du är då också försäkrad för 90 dagars resa mellan terminerna. Det ges inte återbetalning för försäkrings-kostnader om du avbryter dina studier.


Du kan läsa mer om Goudas studentförskring på HÄR.

Fullständiga villkor finns på engelska och norska HÄR.

Vi förbehåller oss rätten till pris- och villkorsändringar i Goudas reseförsäkring. 

Kontakta kulturstudier om du har frågor.

Om Gouda

Gouda Reseförsäkring är ett norsk försäkringsbolag, etablerat redan 1924, och som har sålt reseförsäkringar sedan 1952. De har lång och bra erfarenhet av att försäkra Skandinaviska studenter i utlandet. Försäkringsavtalen som vi har utarbetat fram med dem är prisvärda och har goda villkor.

Är det något du undrar?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack. Du kommer att höra från oss inom en arbetsdag.

 

Instagram kan du se studenternas bilder från studieorterna.

Läs studentbloggar från studieorterna.

Besök oss på Facebook för nyhetsuppdateringar.